Onze notaris staat u graag bij

De voornaamste functie van een jurist is het opstellen van officiële documenten, deze officiële documenten worden ook wel notariële akte genoemd. Wanneer u ergens wel of geen notariële akte voor nodig heeft is terug te vinden in de Nederlandse wet. Om iedereen een beetje op weg te helpen zullen we hier de belangrijkste functies van een notaris opsommen.

 • Een notaris is verantwoordelijk voor het opstellen van huwelijkse voorwaarden of de voorwaarden om een partnerschap te maken of aan te passen.
 • Een notaris kan samen met u een testament op stellen. Ook kan de notaris een al bestaand testament samen met u aanpassen als dat bij u gewenst is.
 • De notaris kan u helpen met het veranderen van de tenaamstelling van een woning.
 • De notaris kan u helpen recht te krijgen op een huis of bedrijfspand door bijvoorbeeld een hypotheek met u af te sluiten.
 • Een notaris kan u helpen met het opstarten van een gesloten vennootschap.
 • Als de aandelen van een een gesloten vennootschap moeten veranderen van eigenaar, dan kunt u hiervoor ook een notaris inschakelen.
 • Ook als er een stichting opgericht moet worden, dan dient u bij de notaris langs te gaan om dit officieel te maken.

Verder kunt u bij een notaris altijd navraag doen naar zaken die voor u belangrijk zijn. Zo kunt u navraag doen bij de notaris over eventuele bijzondere situaties die zich voordoen. Bijvoorbeeld wat er geregeld moet worden als u samen met een vriend een huis wilt kopen.

Notaris draagt verantwoordelijkheid

Een notaris is iemand die er voor zorgt dat alle voor u belangrijke zaken op een goede wijze vast worden gelegd. Hierdoor is er zekerheid over bepaalde dingen en blijven bepaalde zaken goed geordend voor de Nederlandse overheid.  

Als u een notaris wilt worden dan dient u een persoon te zijn die veel dingen om handen kan nemen. Een notaris is tijdens zijn werk de hele dag dingen aan het regelen. Daarnaast dient u ook een goed probleemoplossend vermogen te hebben en te beschikken over een goede ondersteunende opleiding.

Een notaris heeft een belangrijke functie in ons Nederlandse rechtstelsel en eigenlijk ook in het leven van ons allemaal. Bij de meeste groten stappen die we in ons leven maken komt een notaris aan de pas. Als u dus een belangrijke functie in onze maatschappij wilt vervullen, dan is het beroep notaris misschien wel iets voor u.

Uw vraag aan onze notaris

Als u gewoon even een simpele vraag heeft dan wilt u hier natuurlijk mee geholpen worden. Als u een goed en deskundig advies wilt over deze vraag dan kunt u hiervoor contact met ons opnemen.

Wij zullen er voor zorgen dat een specialist u goed verder helpt met de vraag die u heeft. Ook zijn er verder geen kosten verbonden aan de vraag die u aan ons stelt. Zou er even niemand telefonisch aanwezig zijn dan kunt u uw vraag via de e-mail achterlaten.

Wij hopen u dan zo goed en snel als mogelijk verder te hel¨pen met al uw vragen. Ook kunnen we u in contact brengen met een goede notaris bij u in de buurt. Wij hebben een groot contacten boek waarmee we u aan een goede notaris bij u uit de buurt kunnen helpen.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 77

(Lokaal tarief)

 1. Bel onze intakebalie
 2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
 3. De juiste advocaat wordt gezocht
 4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op