Als startende of kleine ondernemer kunt u het nog niet veroorloven om een eigen jurist aan te nemen, daartoe is een MKB huisjurist een oplossing voor u. Als ondernemer en zondermeer een startende ondernemer dient de juridische zaken van zijn onderneming goed op de rij te hebben, zonder dat er in de toekomst onverwachte juridische problemen te wachten staan. Daar kunt u dus geen permanente bedrijfsjurist voor aannemen. Met een MKB huisjurist is dat anders. U huurt de huisjurist per periodiek in echter dat is dan gewoonlijk 1 dag in de week over een korte contract periode. Nemen de juridische vraagstukken toe, dan kan uiteraard de huisjurist langer aanblijven met een mogelijke intensivering van de taken. Heeft u dan ook voor uw MKB onderneming gedegen juridisch advies nodig, waarbij de jurist uw bedrijfsprofiel volledig kent, schakel dan een MKB huisjurist in.

Voordelen MKB huisjurist

Juridische vraagstukken in het Midden en Klein Bedrijf (MKB) kunnen complex zijn en daarom is het beter om “vaste” juridische assistentie te hebben. Door wekelijks dezelfde ervaren huisjurist in dienst te hebben, weet deze MKB huisjurist dan ook alle juridische aspecten binnen de organisatie. Daarmee werkt een huisjurist efficiënt en kostenbesparend ten opzichte van het telkens moeten inhuren van een jurist. Op een relatief goedkope manier huurt u juridisch advies in, bent u altijd bij problemen vertegenwoordigd door een jurist en is de huisjurist op de hoogte van wat er reilt en zeilt binnen uw MKB organisatie. Onze ervaren MKB huisjuristen zijn ervaren in het managen van de MKB juridische vraagstukken waarnaast zij continu van vernieuwde wetgeving en jurisprudentie op de hoogte blijven. De MKB huisjurist is daarmee dan ook de optimale manier om als kleine onderneming binnen het MKB een stevige juridische bodem te hebben en te houden.

Flexibiliteit met een huisjurist

U bent met een huisjurist zeer flexibel. U haalt ervaren juridische kennis in huis om uw juridische vraagstukken door de hulp van de MKB huisjurist op zaken te stellen. Zijn de juridische vraagstukken dermate complex dan kan de bezoek intensiviteit aan uw bedrijf toenemen, echter dat kan een tijdelijke inzet vergroting zijn. Komt het dan tevens voor dat u juridische vraagstukken heeft op de dagen dat de huisjurist niet op uw bedrijf aanwezig is, kunt u de huisjurist zondermeer dagelijks telefonisch bereiken. De huisjurist kan dan aanhoren of directe actie noodzakelijk is of dat dit kan wachten tot het gewone bedrijfsbezoek. Zo ziet u, de huisjurist staat altijd voor u klaar met al uw juridische MKB vragen en problemen.

Werkzaamheden huisjurist

De bedrijfsafhankelijke werkzaamheden van de MKB huisjurist kunnen worden opgedeeld in frequent voorkomende taken en tijdelijke taken. Bij frequent voorkomende juridische taken kunt u denken aan:

 • Ordenen van de juridische huishouding van de MKB organisatie;
 • Toetsen van afgesloten contracten, beoordelen en opstellen van nieuwe contracten;
 • Juridische conflict identificatie, en correspondentie daarover;
 • Arbeidscontracten, beëindigingsovereenkomsten, ontslagvergoedingen;
 • Mogelijk juridische mediation bij conflicten en mogelijke klachten van klanten;
 • Overige frequent voorkomende juridische taken.

Ook geeft de huisjurist advies bij tijdelijke omstandigheden:

 • Opstellen van statuten bij de oprichting van de MKB onderneming, overige juridische handelingen ter ondersteuning van een startende MKB bedrijf;
 • Kwesties of projecten waar snel ervaren en vakbekwaam juridisch advies moet worden toegepast. Denk daarbij aan bedrijfsovername, reorganisatie, een ontslagronde, samenwerkingen, enzovoorts.

De huisjurist als bedrijfsadviseur

De huisjurist weet alle belangrijke juridische en bedrijfseconomische feiten van de MKB onderneming en kan daarmee dan ook plannen van de directie of het management snel op haalbaarheid beoordelen. De huisjurist zal dan ook vaak de directie op de feiten drukken dat bepaalde problemen juridisch niet op te lossen zijn, en dus een andere weg gezocht moet worden. Dat is misschien maar goed ook aangezien met dit klankbord snel naar alternatieven gezocht kan worden, waarmee tijd wordt bespaard. Minimalisering van de juridische consequenties door adequaat op de MKB directie vraagstukken te reageren maakt de MKB huisjurist een noodzakelijke aanwinst voor uw ondernemerschap. Schakel dan ook op een periodieke manier een MKB huisjurist in om zo uw bedrijf juridisch winter klaar te maken.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 77

(Lokaal tarief)

 1. Bel onze intakebalie
 2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
 3. De juiste advocaat wordt gezocht
 4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op