Top 5 onderdelen huurcontract

Wilt u een bedrijfspand huren of verhuren? Zodra u een huurcontract gaat opstellen of laat opstellen, dan wilt u dat dit juridisch correct gedaan wordt. Het huurcontract wordt immers opgesteld om de huurder en de verhuurder bepaalde zekerheden te verschaffen, die eventueel juridisch verhaald kunnen worden bij een tekortkoming.

Als u dus een huurcontract gaat opstellen of laat opstellen dat moet u er op letten dat er een aantal belangrijke dingen in het contract vermeld staan. Het is altijd goed om een uitgebreid huurcontract te hebben, zodat u zoveel als mogelijk dingen vast heeft laten leggen.

Wij adviseren u om een huurcontract altijd door een advocaat op te laten stellen. Een advocaat heeft de juiste juridische kennis en kan er daardoor voor zorgen dat uw contract juridisch correct in elkaar steekt. Als u toch liever wat minder geld uit wilt geven aan het opstellen van uw contract, dan kunt u ook het contract zelf opstellen en het dan achteraf door een advocaat laten corrigeren op juridische fouten.

Aandachtspunten huurcontract

Bij het opstellen van een goed huurcontract zijn er enkele punten die u wilt vermelden in het contract. Om u op weg te helpen met uw huurcontract zullen we enkele van deze punten voor u bespreken.

Om te beginnen is het natuurlijk belangrijk om goed te vermelden wie de ondergetekenden van het contract zijn. Hierdoor is er goed duidelijk wie er samen een huurcontract zijn aangegaan en wie er akkoord zijn gegaan met de voorwaarden van dit huurcontract.

Verder wilt u de contractuele gegevens vermelden van het pand waar het huurcontract betrekking op heeft. Denk hierbij aan

  • het adres van het pand,
  • de huurprijs van het pand,
  • de duur van de huur,
  • de borg van de huur en
  • meer van dit soort zaken.

Daarnaast is het belangrijk dat u alle bijzonderheden goed vermeld in het contract en er apart bij zet dat beide partijen hiermee akkoord gaan. U kunt hier bijvoorbeeld vermelden of u inclusief of exclusief gas, water en licht huurt, of hoe hoog de service kosten van het pand zijn, of eventuele andere bijzonderheden die tussen de huurder en verhuurder worden afgesproken.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 77

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op