Failliet en wat nu

Als u failliet gaat met uw bedrijf, dan is dit natuurlijk al vervelend genoeg. U gaat failliet met uw bedrijf op het moment dat u niet meer uit de vaste kosten kan komen en u dus niet meer aan uw verplichtingen kan voldoen om uw maandelijkse rekeningen te betalen.

In de meeste gevallen bent u pas failliet als u twee of meer schuldeisers heeft waar u niet meer aan kunt betalen. Ook kunt u uw bedrijf zelf failliet laten verklaren, dit kan is sommige gevallen beter voor uw privé situatie uitkomen.

Of u aansprakelijk bent met uw privé vermogen is geheel afhankelijk van de rechtsvorm die u met uw bedrijf heeft aangenomen. In de meeste gevallen verliezen of lopen we al genoeg geld mis tijdens een faillissement van ons bedrijf. We willen er dan natuurlijk voor zorgen dat ons zo veel als mogelijk kosten worden bespaard, zodat we enkele van onze schuldeisers kunnen betalen en we niet met een te grote schuld achter blijven.

In sommige gevallen bent u helemaal niet aansprakelijk met uw privé vermogen tijdens een faillissement. In dit geval kan het vervelend zijn om uw bedrijf failliet te laten gaan omdat dit nooit leuk is om te doen, maar u kunt in dit geval wel nog wat geld overhouden tijden uw faillissement. Daar waar u alles verliest als u privé aansprakelijk bent, kunt u nog wat verdienen tijdens een faillissement als u niet privé aansprakelijk bent.

Hulp tijdens mijn faillissement

Als we failliet gaan dan zijn er veel juridische aspecten waar we rekening mee moeten houden en die afgehandeld moeten worden. We willen ons natuurlijk niet hoog in de kosten steken door een advocaat in te huren tijdens ons faillissement, maar soms moet er wat geld worden uitgegeven om wat extra geld over te houden.

Een advocaat kan u goed helpen met uw faillissement en kan er misschien voor zorgen dat u nog wat geld over kunt houden aan het einde van de rit. Door samen met een advocaat al uw mogelijkheden te bespreken, komt er meestal een betere optie naar voren dan dat u alleen bedacht had.

Verder wilt u niet te lang bezig zijn met alle negatieve aspecten van uw faillissement en snel weer verder kunnen gaan met uw normale leven. Door met een advocaat uw faillissement af te handelen weet u dat alles goed, soepel en snel zal verlopen.

Wij helpen u tijdens een faillissement

Als we failliet gaan dan zijn alle kosten die we maken natuurlijk eigenlijk teveel. Maar als we op tijd handelen en er voor zorgen dat we op tijd stappen ondernemen, dan kunnen we een faillissement misschien nog uit de weg gaan en dat zou natuurlijk fantastisch zijn.

Omdat er tijdens een faillissement vaak geen of weinig geld is wordt er te laat op een advocaat afgestapt, waardoor de problemen vaak al te erg zijn om nog uit het faillissement te komen.

Wij willen er voor zorgen dat u vroegtijdig juridische hulp gaat zoeken tijdens of tijdens een dreiging van een faillissement. Als u dus vragen heeft rondom juridische vragen dan kunt u bij ons geheel gratis om advies vragen.

Gespecialiseerd in MKB bedrijven

We zijn gespecialiseerd in MKB bedrijven en proberen u zo snel en goed als mogelijk van dienst te zijn. Als we telefonisch niet bereikbaar zijn om uw vragen te beantwoorden dan vragen wij u om uw vragen online via de e-mail te stellen.

Elke dag telt en elke dag kan er iets ondernomen worden, laat dingen niet uit de hand lopen en probeer uw bedrijf nog uit het faillissement te halen zolang als dat het mogelijk is.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 77

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op