Hoe kan u het beste een directeur aannemen?

Als u een ondernemer bent dan heeft u altijd het beste voor met uw eigen bedrijf. Het kan zijn dat uw bedrijf op een gegeven moment een grootte bereikt waarbij het aan te raden is om een directeur aan te nemen.

Als u een directeur aanneemt dan kan deze veel taken voor u overnemen, ook kan een directeur u helpen met belangrijke beslissingen te maken. Het is een bedrijf altijd goed om bepaalde onderwerpen van verschillende uitgangspunten te bekijken te te bespreken. Een directeur heeft vaak andere inzichten en ideeën als u en dit kan een positief effect hebben op uw bedrijf.

Ook kan een directeur de leiding nemen over enkele filialen waardoor u de tijd krijgt om nieuwe filialen van uw bedrijf te openen. Ook kunt u meer tijd voor uw bedrijf of juist uw privé leven nemen als u een directeur heeft binnen uw bedrijf. De directeur zal veel verantwoordelijkheden van u overnemen waardoor u meer tijd om handen heeft voor overige bezigheden binnen uw bedrijf.

Waar moet u rekening mee houden als u een directeur aanneemt

Als u een directeur wilt gaan aannemen binnen uw bedrijf dan raden wij u aan om hier zorgvuldig te werk mee te gaan. Uw directeur is waarschijnlijk de belangrijkste persoon binnen uw bedrijf en u wilt hier dus een persoon hebben staan die uw bedrijf goed kan leiden.

Allereerst moet u letten op de persoonlijkheid van uw directeur. De directeur die u gaat aannemen moet beschikken over een instelling die overeenstemt met u en de werk filosofie van uw bedrijf. U wilt iemand die gedreven is en een zeer hoog probleemoplossend vermogen heeft.

Contract opstellen

Daarnaast dient u een goed contract op te stellen met alle arbeidsvoorwaarden en arbeidsplichten die uw directeur gaat krijgen bij het vervullen van deze baan. Tevens dient u duidelijk te vermelden,wat uw plichten en verwachtingen zijn naar uw directeur toe.

Uw juridische zaken goed in orde

Het is aan te raden om deze contracten professioneel op te laten stellen door een advocaat. Door uw contracten op te laten stellen door een advocaat bent u er van verzekerd dat alle juridische zaken goed op orde zijn.

Het is ook belangrijk dat u goed voor uzelf weet waar u uw directeur voor wilt gaan inzetten. U kunt uw selectie procedure voor het aannemen van uw directeur hierop aanpassen.

Hulp met juridische zaken

Als u een nieuwe directeur gaat aannemen binnen uw bedrijf komen daar een hoop juridische aspecten bij kijken. U wilt natuurlijk dat alles juridisch goed in elkaar steekt en daar heeft u een advocaat voor nodig.

Als u hulp wilt met al uw juridische aspecten rondom een directeur aannemen binnen uw bedrijf, dan kunt u contact opnemen met een van onze specialisten. U kunt van ons gratis advies krijgen rondom al uw juridische aspecten. Ook kunnen wij u verder helpen met het opstellen van goede contracten.

Goed voorbereid

Zorg er voor dat u goed voorbereid bent en neem geheel vrijblijvend contact met ons op en laat u inlichten over alles wat u nodig heeft. Wij zijn gespecialiseerd in MKB bedrijven en we hebben altijd iemand klaar zitten om u gratis te helpen en adviseren over al uw vragen.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 77

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op