U wilt een bedrijf overnemen. Maar hoe doe je dat?

Als u een bedrijf wilt gaan overnemen dan is dit een grote stap die u maakt. Of het nu uw eerste bedrijf wordt of een aanvulling op uw al bestaande imperium, een bedrijfsovername blijft een grote en belangrijke stap die u veel geld kan opleveren of kosten. Zulk soort stappen neemt u altijd met het juiste juridische advies en juiste voorzorg. U zorgt ervoor dat alles naar behoren wordt afgehandeld door de betrokken partijen, zodat iedereen krijgt waar die recht op heeft.

Omzetcijfers van het bedrijf

Als u een bedrijf gaat overnemen dan doet u hier voldoende onderzoek naar om uw risico´s zo klein mogelijk te maken. Zo wilt u bijvoorbeeld meer weten over:

 • de locatie,
 • de huurprijs of koopprijs van het pand,
 • het soort mensen wat het meest bij uw bedrijf over de vloer komt,
 • de koopprijs van het bedrijf,
 • de omzetcijfers van het bedrijf,
 • de kosten van het bedrijf
 • en ga zo maar door.

Er zijn talloze dingen waar u rekening mee dient te houden en waar zich tegen dient in te dekken om risico´s te vermijden.

Alle risico´s uitsluiten

Zeker als het uw eerste bedrijf gaat worden dan wilt u hier een bepaalde mate van zekerheid bij hebben. U kunt natuurlijk nooit alle risico´s uitsluiten, maar om uzelf zo goed als mogelijk in te dekken laat u alles contractueel vastleggen wat mogelijk is. Op deze manier weet u van een hoop dingen vooraf wat u te wachten staat en wat er gebeurt als u deze verplichtingen niet na kunt komen.

Juridische aspecten bedrijfsovername

Bij het overnemen van een bedrijf zijn er vele juridische aspecten die geregeld moeten worden. Vaak heeft u het zelf al ontzettend druk met allerlei andere zaken die u moet regelen voor de overnamen van het betreffende bedrijf. U dient de zaak helemaal klaar te maken zo dat u direct van start kunt gaan als de overnamen rond is. Iedere dag dat u dan de deur dicht heeft loopt u geld mis en dat kunt u zeker met een startend bedrijf niet goed gebruiken.

Bespaar tijd en geld

Om te zorgen dat alle juridische aspecten goed verlopen dient u een advocaat in te huren. U kunt uw advocaat dan alle contracten laten opstellen en nalezen. Om te beginnen spaart het u enorm veel tijd door dit door een advocaat te laten doen, maar ook heeft u in de meeste gevallen veel minder juridische kennis dan uw advocaat waardoor deze uw contracten beter kan opstellen dan dat u dat kunt.

Niet alleen als de overnemende partij maar ook de verkopende partij van het bedrijf heeft veel juridische zaken te regelen en af te handelen. Deze persoon heeft vaak wel iets meer tijd om handen dan de overnemende partij, maar toch is het ook voor deze persoon verstandig om zijn zaken door een advocaat te laten regelen. Als u uw bedrijf gaat verkopen dan wilt u er zeker van zijn dat u ook krijgt wat u toebehoort en niet dat er juridische fouten in een contract staan waardoor u hier geen recht meer op heeft.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 77

(Lokaal tarief)

 1. Bel onze intakebalie
 2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
 3. De juiste advocaat wordt gezocht
 4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op