Bedrijf kopen? Welke stappen mag u niet overslaan!

Als u een bedrijf gaat kopen dan is dit een grote stap in uw leven. Of u nu al een bedrijf heeft of dat het uw eerste bedrijf gaat worden dat maakt niet uit, ieder bedrijf dat u gaat kopen dient u met de juiste voorzorg te doen. U wilt het bedrijf immers kopen om er geld mee te verdienen en als u onvoorzichtig te werk gaat bij het kopen van een bedrijf, dan kan het u (onverwacht) veel geld gaan kosten.

Voordat u de koop rond maakt

Zorg er dus voor dat u eerst genoeg informatie heeft opgedaan over het betreffende bedrijf voordat u de koop rond maakt. Zo wilt u weten wat uw maandelijkse aflossing gaat worden op de koopprijs van het bedrijf (mits u een lening bij de bank heeft gepakt), u wilt weten wat de maandelijkse kosten zijn om het betreffende bedrijf draaiende te houden, u wilt de omzet cijfers van het bedrijf weten en natuurlijk ook de jaarlijkse kosten van het bedrijf en zo kunt u nog wel even door gaan.

Naast de dingen die u moet uitzoeken zijn er misschien ook nog eventuele verbouwingen die u aan het bedrijf wilt verrichten. Dit vergt ook tijd en moeite van u om dit in goede banen te laten lopen. Toch is dit een heel belangrijk aspect want u wilt wel dat het bedrijf uitstraalt wat u wilt dat het uitstraalt. U wilt dat dit goed is want de inrichting van een bedrijf is erg belangrijk en heeft wel degelijk effect op de verkoopcijfer.

Kortom u heeft het dus heel erg druk, maar er is nog één heel erg belangrijk punt wat we zijn vergeten. Er komt namelijk ook nog een hele stapel juridisch werk bij kijken. U wilt namelijk dat alles juridisch goed wordt vastgelegd in contracten. Het is heel verstandig om alle juridische zaken uit handen te geven aan een advocaat. Aangezien u het zelf vaak al ontzettend druk heeft, is er geen tijd meer om ook nog goede contracten op te stellen.

Daarnaast heeft een advocaat vaak veel meer juridische kennis waardoor de contracten juridische helemaal correct zijn. U wilt bij zon belangrijke koop immers wel dat alles goed loopt en dat als er een geschil voorvalt, dat u ook recht heeft op alles wat vooraf ondertekend is in de contracten.

Geschil bij koop van bedrijf

Het kan zich wel eens voordoen dat er een geschil voorvalt bij de koop van een bedrijf. In dit geval dient u als eerst samen de verkoper het contract door te lezen en elkaar op jullie rechten wijzen. Als één van de beide partijen dan nog niet wilt ingeven en zijn voet bij stuk houdt kunt u verdere stappen ondernemen.

Contractueel vast leggen

Het is erg belangrijk om zoveel als mogelijk contractueel vast te laten leggen zodat als er een voorval is, voor iedereen goed duidelijk is wie waar recht op heeft. Als u tekort wordt gedaan tijdens de koop van een bedrijf dan kunt u hier juridische stappen voor ondernemen.

U kunt in dit geval samen met uw advocaat gaan kijken naar de ernst van de situatie. Stel dan samen met uw advocaat een eis op die u redelijk acht voor de tekortkoming die u is aangedaan. Vervolgens kunt u samen met uw advocaat een recht zaak beginnen tegen de andere partij.

Vergoeding voor de tekortkoming

Als u echt in uw recht staat en de recht zaak zou winnen dan krijgt u een vergoeding voor de tekortkoming die u is aangedaan en krijgt u alsnog waar u recht op had. Als de kwestie waar het om gaat nu inderdaad niet duidelijk genoeg vast gelegd is geworden, dan dient u in sommige gevallen een boete af te staan aan de beklaagde partij. Ook krijgt u niet waar u dacht recht op te hebben. Om zulk soort vervelende situaties te voorkomen, is het belangrijk om al uw contracten goed en duidelijk op te laten stellen door een advocaat.

Juridisch advies of hulp nodig

Het kan ook zijn dat u gewoon een dringende vraag heeft en geen advocaat nodig heeft. In dit geval wilt u natuurlijk gewoon geholpen worden zonder hier teveel kosten voor te maken. Als u een juridische vraag heeft die betrekking heeft op een MKB bedrijf dan kunt u deze bij ons gratis stellen.

Wij hebben een team aan mensen klaar zitten die gespecialiseerd zijn in alle juridische kwesties rondom het MKB. U kunt telefonische contact met ons opnemen en dan helpen we u snel en gratis verder met uw vraag. U kunt een goed en professioneel advies verwachten over de vraag die u aan onze specialisten stelt.

Ook als u wat meer hulp nodig heeft dan kunnen wij u goed helpen. Als u bijvoorbeeld een advocaat nodig heeft omdat u een bedrijf gaat kopen, dan kunnen wij u helpen aan een goede advocaat. Wij hebben een groot aanbod aan zeer goede advocaten in alle provincies van het land. Als u dus hulp nodig heeft met het vinden van een goede advocaat dan kunnen wij u daar verder mee helpen.

Dan kunt u zich weer bezig gaan houden met alle andere zaken die uw aandacht vergen.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 77

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op