Juridische bijstand ondernemer noodzakelijk?

Heeft u als ondernemer plannen om in Den Bosch te gaan vestigen, laat u dan door de advocaat bijstaan. Meerdere juridische regels liggen ten grondslag aan het op een goede manier realiseren van een onderneming. Het is dan ook aan te bevelen om reeds in een vroeg stadium een advocaat Den Bosch in te schakelen omdat u daarmee voor juridische compleetheid gaat. De advocaat weet omtrent ieder proces binnen het ondernemerschap wat de juridische consequenties kunnen zijn. Het is dan ook aan te bevelen om snel de advocaat Den Bosch in te schakelen om zo uw bedrijfsdoelstellingen waar te kunnen maken. In welke processen kunt u komen als MKB ondernemer?

Als starter beginnen

Wilt u een bedrijf beginnen binnen de mooie stad Den Bosch dan moet u daartoe een juridisch specialist inschakelen. U krijgt namelijk te maken met ondernemingsvormen afhankelijk van:

  • manier van opzet en financiering. Men kan zelf geld of knowhow inleggen maar kan ook vreemd vermogen van elders aantrekken middels aandelen
  • wie de verantwoordelijkheid draagt. Een kleine onderneming kan een zelfstandige betekenen waarbij de bestuurder alle verantwoordelijkheid heeft. Bij een grote onderneming met aandeelhouders is het bedrijf zelf aansprakelijk voor de eigen handelingen.

U doet er goed aan om de advocaat voor MKB ondernemingsrecht in te schakelen zodat u daarmee een goede start heeft als bedrijf.

Doorgroei MKB

Indien het met een klein bedrijf goed gaat dan zal men willen uitbreiden. Van de bestuurder als aansprakelijke veranderd men de onderneming naar een eigen verantwoordelijkheidsstructuur door de onderneming eigen rechtspersoonlijkheid te geven. Via de advocaat Den Bosch kunt u ervoor zorgen dat u middels eigen of vreemd vermogen aandelen pakketten kunt uitgeven zodat de onderneming verder kant groeien. Daarbij neemt u aanvullend personeel aan en huurt u een groter pand af. Alle contracten die u binnen Den Bosch aangaat laat u daartoe checken door een gespecialiseerd advocaat.

Faillissement MKB

Kunnen betalingen onverhoopt niet meer worden voldaan dan bestaat de kans dat er een faillissement wordt aangevraagd. Dat kan lopen via de advocaat Den Bosch zodat een curator wordt ingeschakeld. Alle onderdelen van de onderneming worden dan als het ware bevroren zodat de schulden en baten tegen elkaar kunnen worden weggestreept. Uiteraard wilt u deze situatie zoveel als mogelijk vermijden en dus schakelt u eveneens uw advocaat als huisjurist in. Zodoende kunt u mogelijk bemiddelen om tot een geschikte oplossing te komen. Een manier daartoe is de doorstart.

Doorstart MKB

De advocaat Den Bosch kan voor u regelen dat u een doorstart kunt maken. Daartoe moeten de schuldeisers worden overgehaald dat het de beste keus is. Nu een faillissement aanvragen betekent dat men weinig terug ziet waarnaast veel personeel op straat komt te staan. Middels een doorstart kunnen nieuwe kansen worden aangegrepen om alsnog goede resultaten te behalen. Dit kan een reorganisatie binnen uw onderneming betekenen echter u voorkomt dat uw bedrijfsactiviteiten wegens faillissement stil komen te liggen. Schakel daartoe altijd snel uw eigen advocaat Den Bosch in zodat u een juridische doorstart met uw onderneming kunt maken.

Bedrijfsovername

In het laatste geval is er sprake van een bedrijfsovername. U wilt een ander overnemen of een derde wil uw onderneming hebben. In beide gevallen is het uitermate belangrijk dat de advocaat Den Bosch wordt ingeschakeld juist omdat u daarmee niet in juridische vallen komt. Daarnaast is het van belang dat er een onafhankelijke boeken check komt om de cijfers te controleren en de staat van het bedrijf tegen het licht te houden. Zodoende kunt u via de advocaat Den Bosch ondernemingsrisico’s vermijden of de effecten daarvan reduceren.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 77

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op